Polityka Prywatności

Niniejszy dokument stanowi integralną część regulaminu sklepu internetowego www.kuchnika.pl. Poniższe informacje określają sposób, w jaki sklep internetowy www.kuchnika.pl zbiera, przechowuje i dba o osobiste informacje swych użytkowników:

 

Administratorem danych osobowych jest firma KOSMO Marcin Rządziński, ul. Św. Jana 7/9 lok. 6A, 95-200 Pabianice

Dane kontaktowe:

adres e-mail: sklep@kuchnika.pl

tel. kontaktowy: +48 600342291

 

 

1. Twoje dane zbieramy i wykorzystujemy wyłącznie w celu realizacji zamówień złożonych w naszym sklepie internetowym lub stacjonarnym, kontaktu w tej sprawie lub wysyłania newslettera, o ile wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie.

2. Zobowiązujemy się do zachowania poufności i bezpieczeństwa danych osobowych, które nam podałeś.

3. W każdej chwili możesz zaktualizować swój profil lub swoje dane, które nam udostępniłeś (w tym preferencje komunikacyjne), a także prosić o przesłanie ich do wglądu lub zgłosić prośbę o ich usunięcie. Prośby należy kierować pod adres: sklep@kuchnika.pl

4. Twoje dane przechowujemy tylko tak długo, jak tego potrzebujemy w celu realizacji zamówień lub musimy je przechowywać zgodnie z prawem. Pamiętaj, że w każdym momencie możesz nas poprosić o usunięcie swoich danych osobowych.

5. Informujemy również, iż nasza strona wykorzystuje pliki cookie i inne podobne technologie w ramach dostarczania, optymalizacji i analizy naszych usług oraz do celów reklamowych. Podczas korzystania z internetu mogą pojawiać się reklamy, które mogą pochodzić od nas lub od osób trzecich i mogą być spersonalizowane.aby uczynić je bardziej odpowiednimi dla użytkownika.
6. Zbiór danych osobowych został zgłoszony Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych. W zbiorze gromadzone są dane tj. imię, nazwisko, adres, dane kontaktowe (telefon, e-mail), adres IP, NIP. Informacje te są podawane bądź udostępniane przez Użytkownika podczas rejestracji lub składania zamówienia bez rejestracji na stronie internetowej sklepu Kuchnika.pl
7. Administrator dostosowuje swoje działania związane z przetwarzaniem danych osobowych do nowych przepisów, które wchodzą 25 maja 2018 r.
8. Komunikacja elektroniczna między sprzętem Użytkownika a sklepem Kuchnika.pl w czasie gromadzenia danych osobowych jest zaszyfrowana certyfikatem bezpieczeństwa (SSL). Bazy danych zabezpieczone są przed nieuprawnionym dostępem do nich przez osoby trzecie.
9. Użytkownik ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego Urząd Ochrony Danych Osobowych UODO (do 25 maja 2018 r. GIODO) , ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

 

DANE OSOBOWE

 

1. Złożenie zamówienia wymaga od Klienta podania danych - jak: adres e-mail, imię i nazwisko, adres zamieszkania, telefon. Są to dane niezbędne do realizacji zamówienia i właściwej jego obsługi.

2. Złożenie zamówienia jest jednoznaczne ze zgodą na przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych w celu realizacji zamówienia (obejmuje m.in. transakcje płatnicze, przesyłki, obsługę zamówienia, reklamacje). Danych tych nie przetwarzamy i nie wykorzystujemy w żaden inny sposób. Nie sprzedajemy ich też innym podmiotom!

3. Zbierane dane chronimy przed dostępem osób nieupoważnionych zgodnie . Klient - po zalogowaniu do sklepu - ma do nich wgląd, może je korygować oraz poprosić o zaprzestanie ich wykorzystywania.

4. Zastrzegamy sobie prawo zmiany polityki prywatności poprzez opublikowanie jej na stronie www.kuchnika.pl.

 

PLIKI COOKIES

1. Pliki COOKIES (tzw. 'ciasteczka') to dane informatyczne, najczęściej w postaci niewielkich plików tekstowych, zapisywanych i przechowywanych na urządzeniach użytkownika, gdy ten przegląda różne strony w internecie. Zazwyczaj zawierają one dane serwera, nazwę domeny (strony internetowej) oraz czas ich przechowywania na urządzeniu za pośrednictwem którego użytkownik uzyskuje dostęp do internetu.

 

2. Dzięki plikom COOKIES, które rozpoznają użytkownika, ma on ułatwione korzystanie ze stron internetowych. Pliki COOKIES pozwalają:

=> utrzymywać sesję (po zalogowaniu) - użytkownik zmieniając podstrony nie musi się ponownie logować;

=> zapamiętywać ustawienia użytkownika - np. w zakresie języka, wybranego regionu, ale także wielkości czcionki;

=> zapamiętywać czynności - historia odwiedzanych stron w celu rekomendacji nowych treści, zapis na newsletter, brak ciągłej powtarzalności danej reklamy;

=> dostosowywać treść reklam do zainteresowań użytkownika;

=> analizować anonimowe dane celem ulepszania strony, jej treści.

 

3. Sklep internetowy www.kuchnika.pl w swych działaniach korzysta z plików COOKIES. Czyni to w następujący sposób:

=> rozpoznaje powracającego użytkownika (jego ustawienia);

=> rekomenduje treści na podstwie historii czynności;

=> analizuje dane celem ulepszania strony, powiększania oferty, dopasowywania jej do potrzeb klientów;

=> korzysta z zewnętrznych plików COOKIES - prezentowane na stronie treści pobierane z zewnętrznych serwisów (takich jak You Tube), zbierane anonimowe dane statystyczne (np. IAI-Shop.com, Ceneo), logowanie za pomocą konta w innym serwisie (np. Google, Facebook), popularyzacja strony za pomocą serwisów społecznościowych (np. Facebook).

 

4. Stosowane przez nas pliki COOKIES są bezpieczne dla urządzeń użytkownika. W szczególności tą drogą nie jest możliwe przedostanie się wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Nie zawierają też danych, które identyfikują użytkownika.

 

5. Użytkownik w każdym czasie ma możliwość samodzielnego ograniczenia lub wyłączenia dostępu plików COOKIES do swojego urządzenia. W przypadku skorzystania z tej opcji korzystanie ze serwisu będzie możliwe, poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików COOKIES.

 

6. Zmian w ustawieniach dotyczących plików COOKIES użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików COOKIES w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu COOKIES na urządzeniu użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików COOKIES dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

 

 7. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki COOKIES korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

W celu zapewnienia najwyższej jakości usług korzystamy z informacji przechowywanych w przeglądarce internetowej. Zapoznaj się z polityką cookies
Zamknij
pixel